VARLIKTA YOK OLMAK


?ui=2&view=att&th=1250def33dc48cfd&attid=0.1&disp=attd&realattid=ii_1250def33dc48cfd&zw


Gayeler var olmak olsaydı gerçekten bu kolay olurdu.
 Ama gaye var olmak değil de Varlıkta tek Varlıkta yok olmak olduğundan zor oluyor.
 Yoksa kullukta yokluğu yakalamak zor değil. İstemek yeterli, isteyip yaşamaya çalışmak, gayret ve istikamet yolcuyu yoluna götürür.
Beka içinde bekaya varmak asıl Varlıkta yok olmakla mümkün olacaktır.
İşte beşeriyet zindanındaki zincirlerimizi kıramadığımızdandır ki hep kolay yolu seçeriz.
Beden ülkemizin padişahlığını, doğmamış doğrulmamış, yaratılmamış, her şey yok olsa bile hep var olacak tek Varlık tek hakikat yüceler yücesinin ruhundan bir zerresi olan bizdeki emanetini,RUHUMUZU padişah yapar, bu dünya hayatını da ahiretimizin tarlası yaparsak, işte o zaman emanetimizi şu anda içinde bulunduğu ızdırabtan kurtarırsak, asıl gayeye Varlıkta yok olmanın zevkine ermeye başlamış oluruz.
Ruhani arzu ve istekler kelimelerin bir an verdiği lezzetle elde edilemiyor. Dil söylerken kalbindeki sende haykırmalısın, haykırmalısın ki, o emanetin asıl Sahibi de sendeki parçasının sesini duysun, duysun ki icabet etsin, etsin ki Varlıkta yok olmanın yolculuğu başlasın, başlasın ki durakları geçebilesin, geç ki sevgili sevgiliye giden yolun zahmetlerine, çilesine aldırış etmeden göğüs gersin, gersin ki hasretiyle yanıp tutuştuğu, aşkının özleminden tenin kavruluşunun sona ereceğini bilsin, bilsin ki bu dünyada bu bedenlerdeki hapishaneden kurtuluşunun günü geliyor, sırlar sırrına, sırrul esrara Ana vatana gidiyor, giderken de geliyorum, geliyorum hadsiz günahlarımla, cürmümle zavallılığımla, tam bir hiçliğimle, bir buharın zerrelerindeki yokluğumla, tam bir acziyetle ve sana, aşk dergâhının Sultanına, kayıtsız şartsız teslimiyetle geliyorum.
Geliyorum, ey Sevgililer Sevgilisi, geliyorum.
İşte bu sessiz sevgi çığlıklarıyla yola çıkmış yolcuda varlık düşüncesi, var olma duygusu olur mu?
Bir de şöyle düşünsek bu yolculuğun sonunda bize bir varlık payesi verilse bu bizim neyimize yarar ki payeler verilir, verende dilediği zaman alamaz mı?
İşte bu babtan baktığımızda var olma (benlik) duygusuna ihtiyacımız olmadığıdır. Bizim kulluk adına tek duygumuzun O’na (cc) en güzel şekilde nasıl kulluk edersek Rabbimizi hoşnut edebiliriz duygusunu taşımak olmalıdır.
Şayet Sevgiliyi hoşnut edebilecek derecede kulluk edebilirsek bu derecenin karşılığı da Yaradan tarafından mutlak ödüllendirilir. Kendi sırlarından bazılarına vakıf olmana izin verir. Kula düşen kulluk O’nun sırrına vakıf olmaksa o halde O’na her şeyiyle teslim olmasıdır.
O’nun(c.c) sırrına vakıf olman demek artık sen bu zahiri dünyada yaşamıyorsun O (cc) sende, sende O’nda yaşıyorsun demektir. İşte sana lazım olan Varlık elbisesi budur. Ancak bu Varlık elbisesini yalnızca O sende sen O’nda olabildiğin sürece taşıya bilirsin.
Unutmaman gereken bu Varlık elbisesinin peşinde nice taliblilerin de olduğudur. Bu rakiblerinle mücadele edebilmen için Rabbimizin sevgi dairesinin içinde kalabilmenle mümkündür. Her an ve her daim kendini şeytanın vesveselerinden, oyunlarından ve hilelerinden sakınmaya çalışmandır. Şeytan ı lâin’in hilelerinden sakınabilmen içinde her zaman Rabbine sığınman gerektiğini bilmendir.
Rabbim beni en güzel koruyan vekildir ve ben her şeyimle onunum. Benim tek zenginliğim acziyetimdir. İşte bu zenginliğimi de Rabbime sunmuş ve O’na teslim olmuşum. Rabbim neylerse sadece güzel eğler demelisin.

RABBİM! SİZİ KENDİNE YAR, KENDİNİDE SİZE YAREN EĞLESİN
Amin






Hiç yorum yok: