Kolombiya'da "Fethullah Gülen Hareketi" Konferansı


 
fgulen.com   
05.11.2009
Kolombiya'daki Türk yatırım şirketi Andino Business Consulting tarafından Rosario Üniversitesi bünyesinde açılan Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin Türkiye Sömestiri programı çerçevesinde düzenlediği etkinlikler devam ediyor. Fotoğraf ve ebru sergilerinin yanı sıra konserlerin düzenlendiği etkinliklerde alanında iyi yetişmiş bilim adamları tarafından konferanslar veriliyor.
Bu çerçevede; İslam'da Tıp Etiği (Ahmet Tayel), Türk Müziği (Ali Öcal), Türk Yemeği Adabı (Jose Linero), Türk Gravür Sanatı (İbrahim Demir), Türk Mimarisi ve Mimar Sinan (Memet Charum), Türk İşadamlarının Kolombiya Tecrübesi (Ercan Köksoy), Türkiye'nin Demokratikleşme Süreci ve Sosyal Katılımcılık (Serdar Kaya), Osmanlıda Kadın (Diego Castellanos) ve son olarak Fethullah Gülen Hareketi konferansı 30 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Araştırmaları Merkezi müdürü ve Andino Business Consulting genel koordinatörü Yunus Yaman tarafından verildi.
Yunus Yaman hareketin nasıl doğduğundan başlayarak, Fethullah Gülen'in hoşgörü ve diyalog eksenli bakış açısıyla dünya ile entegrasyonundan, insana hizmet, öteki için yaşama düşüncesinden ve bunu hayata geçirmek için olmazsa olmaz eğitim faaliyetlerinden bahsetti. O'nu destekleyenlerin hangi motivasyon ile hareket ettiklerini örnekleriyle gösterdi. Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi. Konferansı üniversitenin akademik kadrosunun yanı sıra uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri ile halktan katılımcılar dinledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu gözden kaçmadı. Akademisyenlerin sorularından Türkiye'yi ve Fethullah Gülen Hareketi'ni takip ettikleri gözlendi.
Konferans serisi İsmail Yıldız tarafından 6 Kasım 2009 tarihinde verilecek "Yurtdışında Yaşayan Türklerin Psikolojisi" adlı konferansla devam edecek.

Hiç yorum yok: