HER OLAYDA HAYIR GÖRMEK

?ui=2&view=att&th=12559301b31885ab&attid=0.1&disp=attd&realattid=ii_12559301b31885ab&zw
 
 
 
 
 
Müminler her olayı en ince detayına kadar ALLAH'ın yarattığını ve hepsinin kaderde önceden takdir edilmiş olaylar olduğunu bilerek, büyük bir teslimiyet içerisinde yaşarlar.
Elbette inananlar da yaşamları boyunca pek çok ve çeşitli imtihanlarla karşılaşırlar.
Ama asla "keşke şöyle olsaydı", "böyle yapsaydım daha hayırlı olurdu" gibi sözler söylemez ve böyle kuruntulara kapılmazlar.
Şöyle geçmişe doğru bir bakıp bugüne kadar yaşadıklarınızı gözden geçirecek olsanız, onyılllara sığan olayların aslında dakikaları aşmadığını görürsünüz. Bir zamanlar çok önemli olduğunu düşündüğünüz, kimi zaman heyecanla, kimi zaman endişeyle kimi zamanda merakla beklediğiniz tüm olaylar sizin için artık birer hatıra olmuştur. Tüm bunlardan dünyevi anlamda geriye kalan sadece hafızanızdaki kalıntılardan ibarettir. Ancak tüm bu zaman dilimi içerisinde sarf etmiş olduğunuz her söz, göstermiş olduğunuz her tavır, aklınızdan geçirdiğiniz her düşünce, ALLAH katında sizin adınıza saklanmış durumdadır. Her insanın mutlak olarak karşılaşacağı ölüm gerçeğiyle birlikte bu bilgiler önünüze dökülecektir. Sizin hafızanızda artık dakikalarla ifade ettiğiniz ömrünüz ALLAH katında size an an, dakika dakika tek bir saniyesi bile eksik olmadan sunulacaktır. Sizin sadece birkaç on dakika özetleyebileceğiniz hayatınızdan ALLAH katında hiçbir detay unutulmamış olacaktır.
Eğer ömrünüzü ALLAH'ın hayatınız üzerindeki mutlak hakimiyetini ve hikmetli yaratışını fark ederek geçirdiyseniz, karşınıza çıkan tüm olayları hayra yorup, ALLAH'ın tüm kaderinizi en hayırlı şekilde yarattığının şuuruna vardıysanız, bilin ki sonuç sizin için yine hayır olacaktır.


Hiç yorum yok: